Overslaan naar content

Klanten blij maken, bonussen binnenslepen en de wereld een stukje groener maken: de functie van accountmanager bij Zelfstroom kan zomaar eens jouw droombaan zijn. Weten wat je nodig hebt om ons salesteam te versterken? Dit zijn de belangrijkste skills.

#1 Winnaarsmentaliteit

Meedoen belangrijker dan winnen? Niet voor jou. Als jij iets doet, dan doe je het goed. Je gaat voor de winst. Of dat nu is door een stap extra te zetten voor je klant of in je persoonlijke groei: jij bent gedreven om jezelf continu te verbeteren.

Dat komt goed uit, want bij Zelfstroom denken we er precies hetzelfde over. Als accountmanager coachen we je elke dag om het beste uit jezelf te halen. Zo groeit niet alleen je persoonlijke ontwikkeling, maar ook je banksaldo (yep, kom maar door met die bonussen).

#2 Enthousiast

Als accountmanager bel je de hele dag met mensen die zonnepanelen willen. Aan jou de taak om ze te laten kiezen voor Zelfstroom. Natuurlijk is het daarvoor belangrijk dat je veel van zonnepanelen weet – en dat leren we je graag – maar met enthousiasme maak je echt het verschil.

Je voert weliswaar een verkoopgesprek, maar dat betekent niet dat het een saai gesprek moet zijn. Maak een praatje, leer je klant kennen en gooi je humor in de strijd. Wedden dat ze daarna warmlopen voor je aanbod?

#3 Positief

Niet iedere klant die je aan de telefoon krijgt, is meteen overtuigd. Soms hebben ze een klein zetje in de juiste richting nodig. Dat zetje geef jij ze met je positieve instelling. Voor elk argument om geen zonnepanelen te nemen, heb jij een feit paraat waarom het juist wél slim is.

Deze positieve benadering zorgt ervoor dat zelfs de moeilijkste klanten straks trots aan hun buren vertellen dat ze zonnepanelen huren bij Zelfstroom. En voor je het weet, heb jij weer een paar nieuwe leads in je inbox. Hadden we al iets gezegd over bonussen? 😉

#4 Work hard, play hard

Hard werken doe je graag. Je volgt leads op als ze heet zijn, belt tot je stem schor is en maakt offertes waar niemand nee tegen kan zeggen. Maar: na al dat harde werk, zoek je ook graag de gezelligheid op met je collega’s.

Het team van accountmanagers bij Zelfstroom is misschien wel het leukste team van het bedrijf (niet doorvertellen…). Sluit aan bij de donderdagmiddagborrel, bezoek de legendarische feesten van de feestcommissie en party like it’s 1999.

#5 Duurzaam

Een goede accountmanager kan alles verkopen. Toch is het een stuk leuker als je een product mag aanprijzen waar je in gelooft. Daarom is het mooi meegenomen als je als accountmanager zelf ook op een duurzame missie bent.

Willen we een foto van je gescheiden afval? Liever niet. Maar met keuzes zoals de fiets of trein pakken in plaats van je auto, je vlees een dagje skippen en minder plastic verspillen, scoor je wel bonuspunten in ons team.

Staan deze skills op jouw lijst van beste karaktereigenschappen? Check dan onze vacature of solliciteer direct.