Overslaan naar content

Camiel Nijenhof is Zelfstromer van het eerste uur. Via een goede vriendin hoorde hij over een nieuw bedrijf dat zonnepanelen ging verhuren. Hij waagde de sprong. En met succes: 8 jaar later is Camiel nog altijd blij met zijn keuze.

Vertel, hoe kwam je binnen bij Zelfstroom?

Camiel: “Officieel als relatiebeheerder, maar in de praktijk als manusje-van-alles. Ik sprak met klanten, bedacht concepten, deed de planning en stuurde facturen. We waren met z’n drieën, dus we deden allemaal wat nodig was. We zaten vol ideeën en zetten samen onze schouders eronder. En dat doen we trouwens nog steeds, alleen nu met zo’n 200 mensen.”

Hoe zagen je eerste dagen bij Zelfstroom eruit?

“Ik begon op 1 mei 2014 met minimale kennis van zonnepanelen. Drie maanden later gingen we de buitenwereld in en moest ik expert zijn. In die periode heb ik alle mogelijke kennis verzameld om het product te leren kennen. Ik ben zelfs een week lang het dak op gegaan om zonnepanelen te monteren. Ik kan je vertellen: met hoogtevrees is het geen pretje om die ladder op te klimmen. Maar ik leerde er veel van, en dat was het doel.”

Wat is er in die 8 jaar allemaal gebeurd?

“Veel. Het bedrijf groeide en ik groeide mee. Ik heb verschillende functies gehad. Na de opstartfase ging ik aan de slag als support manager. In die rol hielp ik de verkoopafdeling bij ingewikkelde vragen van klanten. Daarna stroomde ik door naar procesmanagement. Hoe kunnen we processen slimmer en makkelijker maken? Dat deed ik een jaar, waarna ik mezelf kon gaan bewijzen als proces- en projectmanager bij de afdeling Partners & Proposities. Vanuit hier heb ik veel lessen mee kunnen nemen naar mijn huidige rol als Pricing en Propositiemanager onder de vlag van Business Development. Weer helemaal wat anders.”

Hoe belangrijk is die groei voor jou?

“Heel belangrijk. Anders hield ik het niet al 8 jaar vol. Ik vind het fijn dat je bij Zelfstroom je eigen pad kunt bepalen. De switches die ik heb gemaakt, gingen vrij natuurlijk. Door te praten met het management over mijn ambities en de kansen bij Zelfstroom, zijn we nog elke keer tot een nieuwe uitdaging gekomen. Het zoeken naar een match tussen wat je kunt leren en wat je komt brengen blijft hierin cruciaal, maar het is super dat die ruimte er is. Bij ons is het echt zo dat je eruit haalt wat je er zelf instopt. Dat past bij mij.”

En hoe bevalt Zelfstroom als werkgever?

“Als bedrijf zijn we toegankelijk, jong en ambitieus. Het is hard werken, maar we hebben tegelijkertijd veel vrijheid. Als ik op vrijdag een goed idee bedenk, kan ik er op maandag al mee aan de slag. Daar houd ik van. De lijnen zijn kort en iedereen zit vol energie om te innoveren. Ook onderling hebben we een goede band en doen we samen leuke dingen. Dat varieert van borrelen op het terras tot een weekend skiën in Winterberg. We werken samen, maar hebben het ook gezellig samen.”

Haal je veel voldoening uit het werk?

“Zeker, het is mooi om met z’n allen aan een missie te werken. We doen het voor de volgende generatie. Het toeval wil dat mijn vrouw op mijn eerste werkdag bij Zelfstroom precies 12 weken zwanger was. Mijn tweede werkdag vertelde ik dat ik vader werd. Het kon niet mooier samenkomen: ik switchte van baan om wat voor de wereld te betekenen en kon dat meteen concreet maken met een kindje op komst. Dat gaf het pionieren wat we deden – en nog steeds doen – extra betekenis.”

Word jij binnenkort onze nieuwe collega? Check hier alle vacatures!Kopje koffie doen?

App of bel direct: +31 (0) 6 29 76 36 81