Overslaan naar content

We zijn er heel erg trots op: Zelfstroom is al sinds 2018 een B Corp. En daarmee passen we in een indrukwekkend rijtje van impactvolle bedrijven in Nederland zoals Tony’s Chocolonely, Dopper en Triodos Bank. Maar wat is eigenlijk een B Corp?

Wat is een B Corp?

Elk bedrijf wil graag ‘sociaal en duurzaam’ zijn, maar bedrijven met een B Corp-keurmerk handelen daar ook écht naar. B Corps zetten mens, milieu en maatschappij centraal bij het maken van keuzes. Winst maken mag natuurlijk, maar uiteindelijk draait het bij een B Corp om het leveren van echte positieve impact op de wereld. Want winst is veel beter als zoveel mogelijk mensen ervan profiteren, toch?

Pittig assessment

Niet iedereen komt zomaar in aanmerking voor het B Corp-certificaat. Er gaat een streng assessment aan vooraf op basis van sociaal-maatschappelijke criteria, klimaatimpact en corporate governance. En als we streng zeggen, bedoelen we ook écht streng: Van ons personeelsbeleid en onze energiecontracten, tot de manier waarop we onze koffie inkopen. Inderdaad, het complete plaatje!

Om deze status te behouden, moeten we voldoen aan een tweejaarlijkse keuring. Achteroverleunen, dat is er dus niet bij.

Wat betekent het zijn van een B Corp voor ons?

Voor ons betekent het zijn van een B Corp heel erg veel! Onze missie is het versnellen van de energietransitie in Nederland. Wij maken het zelf opwekken van zonne-energie mogelijk voor iedereen, ook voor mensen die niet kunnen of willen investeren. Uiteindelijk willen wij net als B Corp, de aarde schoner door te geven aan volgende generaties.

En zeker niet onbelangrijk; het zijn van een B Corp inspireert ons als Zelfstromers om zélf het goede voorbeeld te geven door zo duurzaam mogelijk te leven. Hopelijk inspireren wij jou ook! Doe jij mee?

Meer weten? Hier lees je alles over B Corp en zie je welke bedrijven dit certificaat nog meer hebben. Waarschijnlijk herken je wel een paar van je favoriete merken.