Overslaan naar content

Krijg jij bij het vooruitzicht van je sollicitatiegesprek zwetende handen en knikkende knieën? Dan stellen we je graag gerust: bij Zelfstroom zien we een sollicitatie vooral als een kennismaking. Zo’n gesprek is een goed moment om te kijken of we bij elkaar passen. Tips nodig voor jouw sollicitatie? Je vindt ze hier.

#1 Perfectioneer je elevator pitch

Stel je voor: je stapt in de lift naar je gesprek bij Zelfstroom. Daar staat je toekomstig leidinggevende. Je hebt 8 verdiepingen op hem of haar te overtuigen jou aan te nemen voor je droombaan. Dat is de essentie van de elevator pitch.

De perfecte elevator pitch is een korte en krachtige presentatie van jezelf. Laat zien wat jou uniek maakt en wat je Zelfstroom te bieden hebt. Tip: we houden van humor, dus laat ook zeker je grappige / relaxte / verrassende kant zien. Daar scoor je alleen maar bonuspunten mee.

#2 Ken je toegevoegde waarde

Wat maakt jou anders dan andere kandidaten? Dat is je toegevoegde waarde. Bedenk voor je het gesprek ingaat wat jouw sterke punten zijn. Misschien was jij in je vorige baan altijd degene die met creatieve oplossingen kwam. Of wezen je medestudenten je tijdens groepsopdrachten standaard aan als de leider. Door vooraf te bedenken wat jouw krachten zijn, kun je ze in het gesprek beter naar voren brengen.

#3 Spreek vanuit je (werk)ervaring

Deze tip sluit aan bij de vorige: maak je eerdere ervaringen tastbaar. Onze recruiters waarderen het enorm als je voorbeelden geeft die jouw kwaliteiten ondersteunen. Bijvoorbeeld over die ene keer dat je de lastigste klant wist om te toveren tot de trouwste ambassadeur van je merk. Of over dat geweldige compliment dat je in ontvangst mocht nemen van je baas.

Als je deze ervaringen kunt koppelen aan de functie waar je op solliciteert, maak je ons helemaal blij.

#4 Wees jezelf

Misschien heb je in eerdere sollicitatiegesprekken het gevoel gehad dat je jezelf anders (of beter) moest voordoen dan je bent. Bij Zelfstroom hoeft dat niet. Wij zijn namelijk oprecht benieuwd wat jou bezighoudt. Blijf dus vooral jezelf tijdens het gesprek. Ben je zenuwachtig? Vertel het, dan doen wij ons best om je op je gemak te stellen. Wees oprecht en laat zien wie je bent, dan komt dat prettige gesprek vanzelf.

#5 Stel vragen

In het Engels heet een sollicitatiegesprek dan misschien een interview, in Nederland willen we graag dat de vragen van beide kanten komen. Schrijf vooraf op wat jij graag van ons wilt weten. Denk aan vragen over ons bedrijf, de werkcultuur of de doorgroeimogelijkheden. Of de domibo’s, dat mag ook. Door vragen te stellen kom je erachter of Zelfstroom ook een match is voor jou. Minstens zo belangrijk; je gaat hier immers heel wat tijd doorbrengen.

Dat was ‘m! Met deze tips ben je goed voorbereid op je sollicitatiegesprek. Wie weet loop jij binnenkort wel rond bij je droombaan.

Kopje koffie doen?

App of bel direct: +31 (0) 6 29 76 36 81